Hozzávalók: 1 kisebb csirke, 10
dkg főtt füstölt sonka (vagy nem zsíros tarja), 5 dkg mandula, 5 dkg mogyoró, 1
dl édeskés fehér vermut, 1-1 késhegynyi tört édeskömény (gyógynövényboltban
kapható) és őrölt szegfűszeg, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, ízlés
szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A mogyorót és a
mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Ezután
ledarálom. A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A nagyon apróra
metélt vörös- és fokhagymát a vajon lepirítom, majd a csirkedarabokat erős
tűzön, mindkét oldalán hirtelen átsütöm. Hozzáteszem az összes fűszert, a
darált mandulát és mogyorót, az apróra vagdalt főtt sonkát, és a vermuttal
lelocsolom. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Ha leve
elfőtt, kevés forró vízzel apránként pótolom. Zsírjára sütöm és párolt rizzsel,
meg hagymás kukoricasalátával kínálom.
Elkészítési ideje: 50 perc