Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók 8 személyre 25 dkg
kész lecsó, 1 felvert tojás, só, 2 ek zsemlemorzsa, 1/2 teáskanál chilipor, 40
dkg darált marhaszínhús, 4 pár bőrös virsli, 8 db, a virslinél kissé hosszabb,
félbevágott és megpirított péksütemény, /kalács vagy franciakenyér /, 8 dkg
reszelt trappista sajt, 2 ek mustár, 2 ek ketchup
A lecsót egy keverőtálba tesszük,
hozzáöntjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és a chiliport, majd megsózzuk.
Végül hozzáadjuk a darált marhahúst, és alaposan összedolgozzuk. Egy-egy
virslire 1/8 résznyi húsmasszát halmozunk, kikent teflonserpenyőbe tesszük
húsos oldalukkal lefelé, majd 5 percnyi sütés után megfordítjuk, és további 4
percig sütjük. Fél péksüteményre helyezzük egy húsos virslit, majd rákenünk a
mustárból és a ketchupből, végül rászórjuk a reszelt sajtot, és a péksütemény
másik felét rányomjuk.
Száraz fehérborral vagy sörrel
fogyasztjuk.