Hozzávalók: 20 dkg margarin, 10 dkg méz, 4 db tojás, 2
evőkanál rum, csipetnyi só, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10-10 dkg
kukoricapehely és zabpehely, 10 dkg müzli, 1 db citrom reszelt héja, 1 pohár
joghurt.
A puha margarint, a mézet, az
egész tojásokat, a rumot, a csipetnyi sót habosra keverjük. Keverjük össze a
lisztet a sütőporral. A citromhéjat reszeljük le. A tojásos masszához adjuk a
pelyheket, a müzlit, a joghurtot és a reszelt citromhéjat.
A tésztát jól dolgozzuk össze,
annyira híg kell legyen, hogy a fakanálról lecsöpögjön. Melegítsük fel a
kontaktgrillt, és margarinnal kenjük be, ez utóbbit 3-4 darabonként ismételjük
meg. A tésztából kb. 2 decilitert kenjünk szét az alsó rácson, majd csukjuk rá
a kontaktgrill felső részét kb. 3-4 percre. Ha a sütő felső részét túl hamar
nyitnánk fel, a tészta szétszakadhat. Aranybarnára süssük, a sütő felső részét
óvatosan nyissuk fel, és kész az amerikai palacsinta. A sima kontaktgrillből
kikerülő palacsintát összetekerhetjük, szétvághatjuk, a szíves mintájú grillből
készültet szétszedhetjük.
Porcukorral megszórhatjuk,
krémmel vagy tejszínhabbal kenhetjük az egyik oldalt, és a másikkal
lefedhetjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.