Hozzávalók (4 személyre): 4
szelet sertésborda, 2 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 25 dkg sampinyongomba,
20 dkg gyöngyhagyma megfőzve, 1,5 dl tej, 3 dl húsleves (másfél leveskockából),
10 dkg száraz reszelt sajt. 2 evőkanál finomra vágott újhagyma, 1 mokkáskanál
fokhagymapor, csipetnyi bazsalikom, só, bors, kevés édes pirospaprika, ízlés
szerint 2 dl édes fehérbor
A húsokat lisztben megforgatjuk,
olajban megpirítjuk. A húst kivesszük, öblös serpenyőbe tesszük. Elrendezzük
rajta a szeletekre vágott gombát, a gyöngyhagymát. Másik edényben elvegyítjük
és összefőzzük a tejet, a levest (esetleg a bort), a reszelt sajtot, a finomra
vágott hagymát, a fokhagymaport, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Amikor
összefőtt, ráöntjük a gombás, hagymás húsra, megszórjuk paprikával, és
előmelegített, közepesen meleg sütőben, lefedve egy órán át, pároljuk. Főtt
rizzsel tálaljuk.