Hozzávalók: 1 hagyma finomra
vágva, 1/2 kiskanál chilipor, 2 ek. olívaolaj, néhány csepp Tabasco szósz, 2
gerezd zúzott fokhagyma, 4 tojás, 40 dkg paradicsom kockára vágva, 1 jó
csipetnyi pirospaprika, 1/2 piros paprika kockára vágva, 2 patisszon
legyalulva, 1 ek. paradicsompüré.
A díszítéshez: petrezselyemzöld.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük
180 Celsius-fokra. Az olajat
felforrósítjuk egy lábosban, és üvegesre sütjük rajta a hagymát, és a
fokhagymát. Hozzákeverjük a paradicsomot, a paprikát, a patisszont, a
paradicsom pürét, a chiliport, és egy cseppnyi Tabascot, majd alaposan
megkeverjük. További 15 percig folytatjuk a sütést, amíg a keverék kissé
besűrűsödik. Átkanalazzuk egy lapos tűzálló tálba. Gondolatban 4 részre osztjuk
a tál tartalmát. Mindegyik negyed közepébe kanállal mélyedést készítünk, és
óvatosan beleütünk 1-1 tojást. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig
sütjük, amíg a tojás megkeményedik. Megszórjuk a pirospaprikával, és ízlés
szerint petrezselyemágakkal díszítjük. Tortillát kínálunk mellé.