2013. április 7., vasárnap

Tükörtojás patisszon ágyon



Hozzávalók: 1 hagyma finomra vágva, 1/2 kiskanál chilipor, 2 ek. olívaolaj, néhány csepp Tabasco szósz, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 tojás, 40 dkg paradicsom kockára vágva, 1 jó csipetnyi pirospaprika, 1/2 piros paprika kockára vágva, 2 patisszon legyalulva, 1 ek. paradicsompüré.
A díszítéshez: petrezselyemzöld.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.  Az olajat felforrósítjuk egy lábosban, és üvegesre sütjük rajta a hagymát, és a fokhagymát. Hozzákeverjük a paradicsomot, a paprikát, a patisszont, a paradicsom pürét, a chiliport, és egy cseppnyi Tabascot, majd alaposan megkeverjük. További 15 percig folytatjuk a sütést, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Átkanalazzuk egy lapos tűzálló tálba. Gondolatban 4 részre osztjuk a tál tartalmát. Mindegyik negyed közepébe kanállal mélyedést készítünk, és óvatosan beleütünk 1-1 tojást. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, amíg a tojás megkeményedik. Megszórjuk a pirospaprikával, és ízlés szerint petrezselyemágakkal díszítjük. Tortillát kínálunk mellé.