Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 2,5
l víz, 15 dkg konzerv kukorica, 3 serrano chili apró kockákra vágva, 2 ek.
paradicsompüré, 2 hagyma finomra vágva, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom
meghámozva (kockákra vágva), 1 gerezd
zúzott fokhagyma, 1/2 dl száraz fehérbor, késhegynyi szárított oregano, 3 ek.
olívaolaj, késhegynyi őrölt bors, 20 dkg reszelt sajt só,
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítunk 2
ek. olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a chilit, a
zöldpaprikát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a
lecsöpögtetett kukoricát, és lassú tűzön öt percig pároljuk. Elkeverjük a
paradicsompürét a borral, az oreganóval, a sóval, a borssal, és a
paprikás-hagymás keverékre öntjük. Sós vízben rugalmasra főzzük a spagettit.
Leszűrjük, előmelegített tányérokra szedjük a mártást, és meghintjük a reszelt
sajttal.