2013. április 7., vasárnap

Spagetti mexikói mártással



Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 2,5 l víz, 15 dkg konzerv kukorica, 3 serrano chili apró kockákra vágva, 2 ek. paradicsompüré, 2 hagyma finomra vágva, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom meghámozva  (kockákra vágva), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 dl száraz fehérbor, késhegynyi szárított oregano, 3 ek. olívaolaj, késhegynyi őrölt bors, 20 dkg reszelt sajt só,
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a chilit, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, és lassú tűzön öt percig pároljuk. Elkeverjük a paradicsompürét a borral, az oreganóval, a sóval, a borssal, és a paprikás-hagymás keverékre öntjük. Sós vízben rugalmasra főzzük a spagettit. Leszűrjük, előmelegített tányérokra szedjük a mártást, és meghintjük a reszelt sajttal.