Előételek
Hozzávalók:
A tésztához 10 dkg liszt, 1 kk.
sütőpor, 1 csipet só1 egész tojás felverve, 2,5 dl felforralt langyos tej
A mártáshoz 1 dl paradicsomlé, 3
ek. olaj, 5 dl húsleves (leveskockából
A töltelékhez 6 dkg vaj, 10 dkg
reszelt sajt
Elkészítés: A mártáshoz egy
lábosban elkeverjük a paradicsomlét az olajjal, 5-6 percig főzzük, majd
hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk. A vajat elkeverjük a reszelt sajttal.
A lisztből, a tojásból és a tejből sima tésztát keverünk, belekeverjük a sót és
a sütőport is. Nyolc részre osztjuk, és vékony kerek tésztákat sütünk belőlük.
Megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tányérra tesszük, és rámerjük a forró
mártást. Keménytojás karikákkal körítjük.