A tésztához: 12 dkg liszt, 4 dkg
kristálycukor, 1 kk. citromhéj, 0,5 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája.
A töltelékhez: 1 kg zsíros
tehéntúró, 25 dkg cukor, 0,5 cs. vaníliás cukor, 1 kk. narancs- vagy citromhéj,
3 ek. liszt, csipet só, 5 tojás, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín.
A tésztához valókat összegyúrjuk.
1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán vagy lisztes
zsírpapíron a tészta feléből 24-26 cm-es kört nyújtunk, és tortaformába
tesszük. Előmelegített forró sütőben 10 percig sütjük.
Kinyújtjuk a maradék tésztát, és
a forma oldalát kibéleljük vele. Habosra keverjük a túrót, lassan belekeverjük
a cukrokat, narancshéjat, lisztet, sót. Egyenként beleütjük a tojásokat és a 2
sárgáját, majd a tejszínt - közben mindig jól elkeverjük. A tésztába öntjük. A
legforróbbra állított sütőben kb. 15 percig sütjük, míg a krém megpirul.
Takarékon sütjük tovább kb. 1 órán át. Vegyük le a tortaforma oldalát. Ha
kihűlt a torta, tegyük 1 napra hűtőbe.
Tetejére tálaláskor tejfölt
önthetünk, vagy friss / konzerv eperrel, kajszibarackkal, őszibarackkal,
díszíthetjük.