Amerikai almatorta 1.
Hozzávalók: 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10
dkg RAMA margarin, 1 tojás, 6 jonatánalma, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
A RAMA margarint megolvasztjuk. A lisztet a
sütőporral együtt átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, végül a tojást
és az olvasztott margarint. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, a
gyümölcs húsát cikkelyekre vágjuk. Margarinnal vastagon kikenjük egy tortaforma
alját és oldalát. Belehelyezzük az almacikkelyeket és ráöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen
fogyasztjuk. Vaníliafagylaltot kínálunk mellé.
Amerikai almatorta 2.
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 15 dkg
liszt, 2 tojás, 10 dkg olvasztott margarin, 1 csomag sütőpor, 4-5 alma
Elkészítés: Egy kivajazott vagy
sütőpapírral kibélelt tortaformába belekockázzuk az almát és megszórjuk a
fahéjas cukorral. A tészta összetevőit összekeverjük, és ráöntjük az almára.
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.