Hozzávalók 4 személyre: 4
csirkecomb vagy 2 nagyobb mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 5 dkg vaj vagy
margarin, 2-3 evőkanál olaj, 8 karika konzerv ananász, 1 csokor petrezselyem
A húst lebőrözzük. Ha combból
készítjük, kettévágjuk, ha mellből, kicsontozzuk. A sóval, őrölt borssal
ízesített lisztbe forgatjuk. A vaj-olaj
keverékén hirtelen mindkét oldalán megpirítjuk. Lefedjük, és mérsékelt tűzön
megpároljuk. Az ananász levét is használjuk fel a pároláshoz! Ha a csirke
megpuhult, kiszedjük a léből és elkészítjük a mártást: az ananászt felkockázzuk,
átforrósítjuk a pecsenyelében. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk,
és éppen csak "összerottyantjuk". Az ananászt a hús köré halmozzuk,
leöntjük a mártással. A tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.