Hozzávalók: marhahús 80 dkg, tej 1 dl, zsemle
1 db, liszt 3 dkg, olaj1 dl, tejszín2 dl, Pannónia sajt 12 db, gyömbér,
oregánó, őrölt bors, só
Elkészítése: A sovány marhahúst finom
tárcsán keresztül kétszer ledaráljuk. Hozzáöntjük a tejet és összedolgozzuk.
Belekeverjük az áztatott és jól kicsavart zsemlét. Sóval, őrölt borssal,
reszelt gyömbérrel, oregánóval fűszerezzük. Egyforma nagy pogácsákat formálunk
belőle. Liszttel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés forró olajban
kisütjük. Ezután az olajba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt Pannónia
sajtot és megsózzuk. A kisült pogácsákat sorban visszahelyezzük, és fedővel
letakarva néhány percig gyenge tűzön pároljuk. Saját mártásával leöntve
tálaljuk, tört burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.