Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg
angolszalonna, 1 evőkanálnyi darált sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1
púpozott késhegynyi só), 2 közepes nagyságú ecetes uborka, törött fekete bors
és só ízlés szerint
Az angolszalonnáról levágjuk a
zsírréteget, és nagyon apróra vagdalva kisütjük. Rátesszük az almareszelőn
lereszelt uborkát meg a vékony csíkokra metélt angolszalonna húsos részét. Pár
percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejföllel habosra vert, megsózott és
megborsozott tojást. Keverés nélkül addig sütjük, míg az alja pirosra nem sült.
(Palacsintasütőben vagy teflonbevonatú serpenyőben a legjobb készíteni) A
serpenyőből tálra csúsztatjuk, megszórjuk a darált mogyoróval, megsózzuk
(feltéve, ha nem sósmogyorót használunk), és azonnal felcsavarjuk, mint a
palacsintát szokás. Vékonyra felkarikázzuk és a serpenyőbe egy-két percre
visszatéve, forrón, sör mellé kínáljuk.