Hozzávalók: 2 kisebb csirkemell,
5 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, kis fej vöröshagyma, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1-1 teáskanál mustár és kókuszreszelék, 1 mokkáskanál törött
fekete bors és currypor, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
só, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Az étel készítése
előtti napon a reszelt sajtot, az összes fűszert, a mustárt és a finomra metélt
petrezselyemzöldet a vajjal habosra kikeverem, majd alufóliába téve a hűtőszekrényben
jól kifagyasztom. A kicsontozott, félbe vágott csirkemellekbe kis lyukakat
fúrok. A mélyedésekbe belekenem a vajas sajt egy részét, majd, lisztbe, felvert
tojásba és zsemlemorzsába hempergetve, bő, forró olajban, takaréklángon
sárgásbarnára sütöm. Még tűzforrón rámorzsolom a maradék sajtos vajat.
Bármilyen salátával és burgonyapürével kínálom.
Elkészítési ideje: 45 perc