Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1
teáskanál szódabikarbóna, 22.5 dkg lágy vaj, 15 dkg barna cukor, 5 dkg
kristálycukor, 10 dkg vanília pudingpor (nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál
vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy
tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt
kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk.
Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a
cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást
és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd
ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal
kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz.
Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit
megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.