2013. június 30., vasárnap

Kanadai hússaláta




Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg sült sertés vagy borjúhús, 2 nagy alma, 2 kisebb ecetes uborka, 1 dl tejföl, só, ecet, salátaolaj
A francia majonézhez: 2 tojássárgája, 2 dl olaj, 2 kávéskanál mustár, 2 kávéskanál porcukor, néhány csepp citromlé, só
A sült húst, az almát és az uborkát hosszúkás darabokra vágjuk, az ecetben és az olajban fél órát állni hagyjuk. Közben elkészítjük a majonézt. A tojássárgájába habverővel cseppenként belekeverjük az olajat, és amikor már vaj keménységűvé vált, beletesszük az ízesítőket. A fél óra elteltével a saláta levét lecsurgatjuk, tejföllel felhígítjuk a majonézt és összekeverjük a salátával.