Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg vaj, 5 dl
liszt, 2 db tojás, só, 5-6 evőkanál hideg víz.
A töltelékhez: 5 dl sült, áttört
sütőtök, 3,5 dl kemény tejszínhab, 1
evőkanál barna cukor, 1 evőkanál fehér cukor, só, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
őrölt szerecsendió.
A hideg vajat a liszttel, sóval
összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet és linzertésztához hasonló tésztát
készítünk belőle. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük. (A tészta mélyhűtőben
lefagyasztható.) Az elkészült tésztát 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és egy
27 cm-es kivajazott tortaformát kibélelünk vele. A sütőtököt, a cukrot, és a
fűszereket egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Hozzákeverjük az
elkevert tojásokat. A keményre vert tejszint óvatosan beledolgozzuk, majd ezzel
a keverékkel töltjük meg a kibélelt tortaformát. 15 percig 200 C-on sütjük,
majd mérsékeljük a hőmérsékletet, kb. 110 fokra és még 45 percig sütjük.
Célszerű fogpiszkálóval próbát végezni, ha nem ragad rá. akkor elkészült.