2013. június 30., vasárnap

Kanadai sütőtöktorta



Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg vaj, 5 dl liszt, 2 db tojás, só, 5-6 evőkanál hideg víz.
A töltelékhez: 5 dl sült, áttört sütőtök, 3,5 dl  kemény tejszínhab, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál fehér cukor, só, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, őrölt szerecsendió.
A hideg vajat a liszttel, sóval összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vizet és linzertésztához hasonló tésztát készítünk belőle. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük. (A tészta mélyhűtőben lefagyasztható.) Az elkészült tésztát 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és egy 27 cm-es kivajazott tortaformát kibélelünk vele. A sütőtököt, a cukrot, és a fűszereket egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Hozzákeverjük az elkevert tojásokat. A keményre vert tejszint óvatosan beledolgozzuk, majd ezzel a keverékkel töltjük meg a kibélelt tortaformát. 15 percig 200 C-on sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, kb. 110 fokra és még 45 percig sütjük. Célszerű fogpiszkálóval próbát végezni, ha nem ragad rá. akkor elkészült.