Hozzávalók: 1 csirke, 10 dkg
kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl olaj, 3 dl fehérbor,
25 dkg gomba, majoránna, kakukkfű, zöldpetrezselyem, bors, só,
Elkészítése: A baromfit
feldaraboljuk, megsózzuk, megszórjuk borssal, kakukkfűvel, majoránnával,
lisztben megforgatjuk. Egy fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk olajban,
majd ebben a zsiradékban átpirítjuk a csirkét. Ezután savanykás bort aláöntve,
fedő alatt, kislángon puhára pároljuk. Közben a gombát apróra vagdaljuk, és egy
kevés olajban megpároljuk, zsírjára sütjük. A szalonnából 4 szeletet
bevagdalunk és kisütjük. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát, és így
sütjük készre. Rizzsel tálaljuk és a sült kakastaréjjal díszítjük.