2013. június 30., vasárnap

Kanadai szárnyas pecsenye.




Hozzávalók: 1 csirke, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl olaj, 3 dl fehérbor, 25 dkg gomba, majoránna, kakukkfű, zöldpetrezselyem, bors, só, 
Elkészítése: A baromfit feldaraboljuk, megsózzuk, megszórjuk borssal, kakukkfűvel, majoránnával, lisztben megforgatjuk. Egy fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk olajban, majd ebben a zsiradékban átpirítjuk a csirkét. Ezután savanykás bort aláöntve, fedő alatt, kislángon puhára pároljuk. Közben a gombát apróra vagdaljuk, és egy kevés olajban megpároljuk, zsírjára sütjük. A szalonnából 4 szeletet bevagdalunk és kisütjük. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a gombát, és így sütjük készre. Rizzsel tálaljuk és a sült kakastaréjjal díszítjük.