A szójával fűszerezett,
keményítőbe forgatott csirkemell csíkokat - az előmelegített wokban - forró
olajban hirtelen megsütöttem, félrehúztam. A visszamaradó olajban julienre
vágott zöldséget (sárga és fehérrépát), és póréhagymát pároltam néhány percig,
hogy ropogós maradjon. (Ezt időnként mirelit mexikói vegyes-zöldség is
helyettesítette, és póréhagyma helyett előfordult vörös ill. lilahagyma, ha az
volt itthon.) Ezután jött a konzervek garmadája. Vörösbab leszűrve, konzervananász
apróra vágva, (a levének még szerepe lesz), szeletelt gombakonzerv.
Összeforgattam, megforrósítottam ráöntöttem az Uncle Bens édes-savanyú mártást,
és az egészet utánízesítettem szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kevés
ananászlével, és amikor felforrt, kész volt a kínai "módra" készült
kaja.
Szegény kínaiak, igen
meghökkentek volna tőle. Én főtt rizzsel tálaltam. Persze ennyi konzerv
egyszerre nagyon durván hangzik, és ennyi félét egyszerre csak végszükség
esetén használok, gyakoribb, hogy egy-egy vörösbab konzervvel
"begyorsítok", vagy egy hirtelen elhatározott milánóiba húskonzerv és
gombakonzerv kerül.