2013. március 27., szerda

CSIRJEMELL CSÍKOK KÍNAI MÓDRA



A szójával fűszerezett, keményítőbe forgatott csirkemell csíkokat - az előmelegített wokban - forró olajban hirtelen megsütöttem, félrehúztam. A visszamaradó olajban julienre vágott zöldséget (sárga és fehérrépát), és póréhagymát pároltam néhány percig, hogy ropogós maradjon. (Ezt időnként mirelit mexikói vegyes-zöldség is helyettesítette, és póréhagyma helyett előfordult vörös ill. lilahagyma, ha az volt itthon.) Ezután jött a konzervek garmadája. Vörösbab leszűrve, konzervananász apróra vágva, (a levének még szerepe lesz), szeletelt gombakonzerv. Összeforgattam, megforrósítottam ráöntöttem az Uncle Bens édes-savanyú mártást, és az egészet utánízesítettem szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kevés ananászlével, és amikor felforrt, kész volt a kínai "módra" készült kaja.
Szegény kínaiak, igen meghökkentek volna tőle. Én főtt rizzsel tálaltam. Persze ennyi konzerv egyszerre nagyon durván hangzik, és ennyi félét egyszerre csak végszükség esetén használok, gyakoribb, hogy egy-egy vörösbab konzervvel "begyorsítok", vagy egy hirtelen elhatározott milánóiba húskonzerv és gombakonzerv kerül.