Hozzávalók 4 fő részére: üveg
Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 40 dkg csirkemell-filé, 8 dkg csemegeuborka, 8
dkg sonka, 4 dkg baconszalonna, 0,5 dl olaj, liszt, só, bors, zöldpetrezselyem,
80 dkg mélyhűtött burgonyakrokett.
Elkészítése: A felszeletelt és
húsverő kalapáccsal kivert csirkemellet lisztbe forgatjuk, s egy kevés forró
olajban szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban a vékony
csíkokra vágott baconszalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a szintén szeletekre
vágott uborkát és sonkát, majd rövid pirítás után ráöntjük az Uncle Ben's Édes-savanyú
mártást. 5-6 percig lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal,
zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A kisütött csirkemell-filét a tányérra
helyezzük és leöntjük a mártással.
Köretnek az időközben kisütött
burgonyakroketteket adjuk.
Elkésztés ideje: 30 perc
1 adag energiatartalma: 882 kcal