2013. március 27., szerda

CSIRKEMELL FILÉ MÁSKÉPP



Hozzávalók 4 fő részére: üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 40 dkg csirkemell-filé, 8 dkg csemegeuborka, 8 dkg sonka, 4 dkg baconszalonna, 0,5 dl olaj, liszt, só, bors, zöldpetrezselyem, 80 dkg mélyhűtött burgonyakrokett.
Elkészítése: A felszeletelt és húsverő kalapáccsal kivert csirkemellet lisztbe forgatjuk, s egy kevés forró olajban szép pirosra sütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban a vékony csíkokra vágott baconszalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a szintén szeletekre vágott uborkát és sonkát, majd rövid pirítás után ráöntjük az Uncle Ben's Édes-savanyú mártást. 5-6 percig lassú tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A kisütött csirkemell-filét a tányérra helyezzük és leöntjük a mártással.
Köretnek az időközben kisütött burgonyakroketteket adjuk.
Elkésztés ideje: 30 perc
1 adag energiatartalma: 882 kcal