2013. március 27., szerda

CSIRKEMELL SZELETEK PIKÁNSMÁRTÁSBAN



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 db tojás, 1 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A csirkemellből 8 db szeletet vágunk. Húsverő kalapáccsal enyhén megütögetjük, majd lisztbe mártva, forró olajban pirosra sütjük és félretesszük. Az olajban a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott gombát. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és felforraljuk. A 4 tojásból rántottát készítünk. Közben a leírás szerint elkészítjük az Uncle Ben's rizst.
Tálaláskor a tányér egyik oldalára a rizst tesszük, adagonként 2 szelet húst adunk mellé. A tojásrántottából pogácsaszaggatóval köröket formázunk, rátesszük a hússzeletekre, és a mártással leöntjük. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Tipp: Ha nincs pogácsaszaggató, akkor likőröspohárral is szaggathatjuk, vagy csíkozhatjuk is a rántottát.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 820 kcal