2013. március 27., szerda

ÉDES-SAVANYÚ RIZOTTÓ ANANÁSSZAL



Hozzávalók 4 fő részére:  1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás ananásszal, 40 dkg csirkemell, 8 dkg gomba, 3 db ananászkarika konzerv (kb. 60 g) 0,5 dl olaj, só, bors, 250 g Uncle Ben's  Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A csirkehúst apró kockára vágjuk és főzőedényben, kevés olajon 5-6 percig pirítjuk.  Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, s további 2-3 percig pirítjuk.
Az így kapott ragut az Uncle Ben's Édes-savanyú ananászos mártással és 1/2 liter, forró vízzel felöntjük, s belekeverjük a nyers Uncle Ben's rizst. 5-6 percig erősen forraljuk, közben megkeverjük, majd további 5-6 percig lassú tűzön készre pároljuk.
Tálaláskor ananászkarikával díszítjük.
Elkészítés ideje: 35 perc
1 adag energiatartalma: 671 Kcal