Hozzávaló 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 40 dkg kicsontozott libamell, 1
közepes fej vöröshagyma, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 db zsemle, 5 dkg gomba, 3 dkg
margarin, 1 db narancs 2 db tojás, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, só, bors, majoránna,
zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk a
2 db zsemlét, majd jól kinyomkodjuk és a libamellel együtt, ledaráljuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és az olajban
aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, egy tálba
tesszük és belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a 2 db tojást. Ízlés szerint
sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, jól
összedolgozzuk.
Tűzálló tálat margarinnal
kikenünk, majd formázva a masszát a forró sütőben 30-40 perc alatt készre
sütjük.
A sütés közben felforraljuk az
Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást és a leírás szerint elkészítjük az
Uncle Ben's rizst.
A megsült libamellvagdaltat
felszeleteljük, a rizs mellé rakjuk, és a mártással leöntjük. Az egészet
petrezselyemmel megszórjuk, narancs gerezdekkel díszítjük.
Elkészítés ideje: 55 perc
1 adag energiatartalma: 1066 kcal