2013. március 27., szerda

LIBAMELL VAGDALT THAIFÖLDI MÓDRA



Hozzávaló 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 40 dkg kicsontozott libamell, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 db zsemle, 5 dkg gomba, 3 dkg margarin, 1 db narancs 2 db tojás, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem, 250 g Uncle Ben's hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A tejbe beáztatjuk a 2 db zsemlét, majd jól kinyomkodjuk és a libamellel együtt, ledaráljuk.  Finomra vágjuk a vöröshagymát, és az olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, egy tálba tesszük és belekeverjük a darált húst, hozzáadjuk a 2 db tojást. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel, majoránnával fűszerezzük, jól összedolgozzuk.
Tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd formázva a masszát a forró sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A sütés közben felforraljuk az Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást és a leírás szerint elkészítjük az Uncle Ben's rizst.
A megsült libamellvagdaltat felszeleteljük, a rizs mellé rakjuk, és a mártással leöntjük. Az egészet petrezselyemmel megszórjuk, narancs gerezdekkel díszítjük.
Elkészítés ideje: 55 perc
1 adag energiatartalma: 1066 kcal