2013. március 27., szerda

MEXIKÓI RAKOTT BURGONYA



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Mexikói chili mártás, 40 dkg sovány darált marhahús 1 kg héjas burgonya, 10 dkg Trappista sajt (reszelve), 0,5 dl olaj, só, bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és lekarikázzuk. Az olajban a sovány marhahúst gyors tűzön megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. 6-8 percnyi pirítás után hozzáadjuk az Uncle Ben's Mexikói chili mártást és összeforraljuk. Forralás után tűzálló tálba helyezzük, egy sor burgonya, majd szósz, ismét burgonya és szósz, amíg az alapanyagunk el nem fogy.
Tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőben, vagy grillező mikrohullámú sütőben a tetejét pirosra sütjük.
Tipp: Sovány sertéshússal is készíthető.
Elkészítés ideje: 50 perc
1 adag energiatartalma: 603 kcal