Hozzávalók: 50 dkg tonhal, 5
evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál olaj, 1/2 pohár tej, 1 db citrom, ízlés
szerint: só-bors-, kakukkfű
A fagyasztott tonhalat
feldolgozás előtt 2 órával tartsuk szobahőmérsékleten, hogy felengedjen.
Áztassuk citromos, sós, tejes vízben legalább egy óráig. (Így a sokak által nem
kedvelt tengeri hal ízét elvehetjük.) Majd itassuk le a levétől. Egy
serpenyőben olajat forrósítunk, és a forró olajban halunkat hirtelen kisütjük.
Egy nagy jénai tálon a halszeleteket egymás mellé helyezzük. A paradicsompürét
kevés vízzel felhígítjuk, ezzel megkenjük a tonhalszeleteket, majd meghintjük
őrölt borssal, kakukkfűvel. Ráöntjük az olajat, amelyben kisütöttük és így
közepes tűznél még kb. 25 percig sütjük.
Tálaláskor körülrakjuk
citromkarikákkal.