Hozzávalók: 1 dl aszalt sárgabarack, 1 teáskanál reszelt
narancshéj, 6 evőkanál narancslé, 4 dl ricotta sajt, kb. 6 evőkanál méz (vagy
ízlés szerint), 1 teáskanál őrölt koriander, 12 db lisztes tortilla* (15-20 cm
átmérőjűek), 6 dl feldarabolt friss vagy konzerv ananász jól lecsepegtetve +
mentagallyak a díszítéshez.
Egy tálban keverjük össze az
aszalt sárgabarackot, a narancshéjat és a narancslevet, majd hagyjuk állni,
amíg a barackdarabok meg nem puhulnak kb. 10 perc)
Egy keverőgépben vagy mixerben
keverjük össze a barack-narancslé keveréket, a ricotta sajtot, a mézet és a
koriandert, és addig keverjük a géppel, amíg lágy pürét nem kapunk (ennél a
pontnál megállhatunk, és a keveréket lefagyaszthatjuk, így két napig is
eltartható).
Helyezzünk el hat tortillát 2
vagy 3 enyhén megzsírozott sütőlapon. Szórjuk meg őket egyenletesen a sajtos
keverékkel úgy, hogy körben egy-másfél centiméteres üres hely maradjon.
Egyenletesen terítsük el az ananászt a sajton, majd mindegyikre helyezzünk el
egyet-egyet a maradék hat tortillából, és gyengén nyomjuk össze. 230°C-os
sütőben addig süssük, amíg a tortillák enyhén meg nem pirulnak (kb. 7 - 9 percig)
úgy, hogy a sütőlapokat félidőben fordítsuk el 90°-kal, hogy minden oldal
egyenletesen megpirulhasson.
Fatáblán szeleteljük fel a
tortillákat egyenként 4-6 szeletre, majd rendezzük el ezeket ízlésesen egy nagy
lapos tálon, ha kívánjuk, díszítsük mentagallyakkal, ha úgy kívánjuk. 8 - 10
adag lesz belőle.