2013. április 7., vasárnap

Mexikói omlett chorizóval



Hozzávalók: 15 dkg chorizo karikákra vágva (lehet debreceni kolbász), 2 ek. olaj 2 ek. tej, 2 zöld chili paprika, 6 tojás, 1 piros chili paprika, só, 2 ek. hagyma finomra vágva, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Elkészítés: A paprikát egészben, egy serpenyőben tesszük, és lassú tűzön, szárazon addig pirítjuk, míg a bőre felhólyagosodik. Hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a magját, a húsát pedig csíkokra vágjuk.  Visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk az olajat, a kolbászt, a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk. A tejjel felverjük a tojásokat, és a paprikára öntjük. Lassú tűzön készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.