Tészta: 1 csésze víz, 20 dkg
reszelt sajt, 1 mk. só, 3 dl tej, 1 ek. tejföl, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 ek.
zsemlemorzsa, 2 csésze liszt.
Töltelék: 1 ek. vaj, 1/4 kg darált
sertéshús, 2 ek. reszelt vöröshagyma, 1 tk. csípős paprikakrém, 1 mk. szurokfű,
só, 2 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva, 3 dkg reszelt sajt.
Keverjük össze a lisztet, sajtot,
sót, adjuk hozzá a tej 3/4-ét, a tejfölt, tojást. Gyúrjuk jól össze. Ha kemény
lenne a tészta, adjuk hozzá a többi tejet is.
Tegyük kerek, alacsony peremű
formába úgy, hogy a tészta széle 3 cm magasan legyen. Szórjuk meg
zsemlemorzsával.
Vajon pároljuk meg a húst,
hagymát, míg elfő a leve. Tegyük hozzá a fűszereket és a paradicsomot. Addig
főzzük, míg a leve ennek is elfő.
Öntsük a tészta közepére,
szórjunk rá kevés reszelt sajtot. Süssük kb. 30 percig.
Forrón tálaljuk.