Mexikói omlett 1.
2 csípős zöldpaprika, 1 hegyes,
csípős pirospaprika, 2 tk. finomra vágott vöröshagyma, 2 tk. zsír, 2 ek. tej, 6
tojás, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Tegyük a zöldpaprikát egészben
serpenyőbe, lassú tűzön pirítsuk zsír nélkül. Ha a bőre mindenütt
felhólyagzott, vegyük le a tűzről és vegyük ki a csutkáját.
Szedjük szét darabokra a
paprikát. Tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a zsírt, hagymát és pirítsuk
pár percig. Adjuk hozzá, a tejjel felveret tojást, és a sót. Lassú tűzön süssük
tovább. Ha a teteje nem sülne meg eléggé, tegyük pár percre grillbe.
Tálalás előtt szórjuk be
petrezselyemmel.
Mexikói omlett 2.
Hozzávalók: 6-8 tojás, 2 ek.
olívaolaj, 1 paradicsom kockára vágva, 4 ek. víz, 2 szál újhagyma karikára
vágva, só, bors, 2 friss serrano paprika kockára vágva.
Elkészítés: Az olajon megpirítjuk
az újhagymát és a chilit. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük. A tojást
a vízzel együtt felverjük, és a paradicsomos keverékre öntjük. Lassú tűzön megsütjük, félbevágva tálaljuk.
Avokádóval, vagy avokádó pürével körítjük.