2013. április 7., vasárnap

Mexikói omlett


Mexikói omlett 1.

2 csípős zöldpaprika, 1 hegyes, csípős pirospaprika, 2 tk. finomra vágott vöröshagyma, 2 tk. zsír, 2 ek. tej, 6 tojás, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Tegyük a zöldpaprikát egészben serpenyőbe, lassú tűzön pirítsuk zsír nélkül. Ha a bőre mindenütt felhólyagzott, vegyük le a tűzről és vegyük ki a csutkáját.
Szedjük szét darabokra a paprikát. Tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a zsírt, hagymát és pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá, a tejjel felveret tojást, és a sót. Lassú tűzön süssük tovább. Ha a teteje nem sülne meg eléggé, tegyük pár percre grillbe.
Tálalás előtt szórjuk be petrezselyemmel.

Mexikói omlett 2.

Hozzávalók: 6-8 tojás, 2 ek. olívaolaj, 1 paradicsom kockára vágva, 4 ek. víz, 2 szál újhagyma karikára vágva, só, bors, 2 friss serrano paprika kockára vágva.
Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az újhagymát és a chilit. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük. A tojást a vízzel együtt felverjük, és a paradicsomos keverékre öntjük.  Lassú tűzön megsütjük, félbevágva tálaljuk. Avokádóval, vagy avokádó pürével körítjük.