Hozzávalók: 1 kacsa, 15 dkg
gomba, kis margarin, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl
vörösbor, 1 zsemle, 1 tojás, őrölt bors, 1 alma, 2 csirkemáj, 1 dl tejfel, olaj
Elkészítése: A gombát
megtisztítva, megmosva és felszeletelve a margarinon megpároljuk az apróra
vágott zöldpetrezselyemmel. Megborsozzuk, megsózzuk és kis vizet aláöntve,
puhára pároljuk. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a tejfelt, a vörösbort, az
apróra vágott májat, és tovább pároljuk kb. 10 percig. Ha kész, hozzáadjuk a
tejben áztatott zsemlét, a tojást, és jól elkeverjük. A kacsát megtisztítjuk,
megmossuk, mellénél és combjánál a bőrt fellazítjuk, és a tölteléket
alátöltjük. Hasüregébe egy almát teszünk. Tepsibe helyezzük, leöntjük forró
olajjal, és öntözgetve, közepes tűznél (ami már tudjuk mit jelent Szászika
jóvoltából) pirosra sütjük. Ha kész, kiemeljük a tepsiből, az olajat leöntjük,
hogy csak kevés maradjon, ebbe beleöntjük a megfőtt rizst, kicsit lepirítjuk,
és tálaljuk.